Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Miód manuka 500g 12+
Wyprzedaż


Symbol:
mio-man-500g-12
149.00
Wysyłka w ciągu | 24h | ||||||||||||||
Cena przesyłki |
8.49
|
||||||||||||||
Dostępność |
Mało
|
||||||||||||||
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 1094922321021 |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
- Zadaj pytanie
Miód Manuka powstaje z nektaru kwiatów rośliny rosnącej w Nowej Zelandii. Spośród innych gatunków miodów wyróżnia się zawartością związku zwanego metyloglioksalem, który wykazuje silne właściwości antybakteryjne. Z tego względu miód manuka jest pomocny w leczeniu wrzodów żołądka i dwunastnicy, infekcji bakteryjnych oraz problemów skórnych.
Czym kierować się przy wyborze miodu manuka?
Dostępne na rynku miody manuka są oznaczane przez producentów najczęściej skrótami UMF/NPA/MGO. Oznaczenie to zostało utworzone przez organizację UMFHA (Unique Manuka Factor Honey Association), która bada każdą partię miodu i nadaje jej oryginalny czynnik UMF®, w zależności od jego wykrytej siły antybakteryjnej. Oznaczanie to jest więc sprawdzoną informacją dla konsumentów o antybakteryjnych właściwościach wybieranego miodu.
Oznaczenia miodu manuka stosowane w określaniu jego antybakteryjnych właściwości:
UMF 5+ (niska siła miodu) UMF 8+ (niska siła miodu – przeznaczony dla dzieci) UMF 10+ (średnia siła miodu) UMF 15+ (wysoka siła miodu) UMF 20+ (najwyższa siła miodu)
Oznaczenie KFactor określa stężenie pyłku kwiatowego krzewu Manuka, zawartego w miodzie, badanego z użyciem atomowego rezonansu magnetycznego.
Wartość MGO i UMF jest przeliczana i przyjmuje się dla UMF16+ odpowiednio 548+ MGO.
Czym kierować się przy wyborze miodu manuka?
Dostępne na rynku miody manuka są oznaczane przez producentów najczęściej skrótami UMF/NPA/MGO. Oznaczenie to zostało utworzone przez organizację UMFHA (Unique Manuka Factor Honey Association), która bada każdą partię miodu i nadaje jej oryginalny czynnik UMF®, w zależności od jego wykrytej siły antybakteryjnej. Oznaczanie to jest więc sprawdzoną informacją dla konsumentów o antybakteryjnych właściwościach wybieranego miodu.
Oznaczenia miodu manuka stosowane w określaniu jego antybakteryjnych właściwości:
UMF 5+ (niska siła miodu) UMF 8+ (niska siła miodu – przeznaczony dla dzieci) UMF 10+ (średnia siła miodu) UMF 15+ (wysoka siła miodu) UMF 20+ (najwyższa siła miodu)
Oznaczenie KFactor określa stężenie pyłku kwiatowego krzewu Manuka, zawartego w miodzie, badanego z użyciem atomowego rezonansu magnetycznego.
Wartość MGO i UMF jest przeliczana i przyjmuje się dla UMF16+ odpowiednio 548+ MGO.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Produkty podobne
109.00
179.00
35.99
36.99
27.99
35.99
89.00
27.99
53.99